Založ si blog

Reštartni sa. Dávame veci do pohybu.

Práve spúšťame 3. ročník výzvy 7 kopcov, 3 jazerá 2018. Je 12. január. Ešte sme poriadne nezačali a máme temer tisícku účastníkov. Prihlasujú sa športovci, makači, ale aj celé rodiny s malými deťmi i seniori. Sledujem návštevnosť blogu a s radosťou konštatujem, že za 12 januárových dní sme dosiahli väčšiu sledovanosť, ako za polovicu prvého roka činnosti 2014.

Na počiatku bola len osobná vízia. Zhodiť veľa kíl, rozhýbať sa a zmeniť kancelársky stereotyp. Utiecť od kariéry, stresu a konzumu k športu, k prírode, zážitkom a novým vzťahom. Postupne sme sa posúvali od programu Reštart k výzvam 7 kopcov 3 jazerá a Kardionápravník. Beh, cyklistika, turistika, neustály pohyb a výzva, ale najmä aktívni ľudia zmenili v priebehu 4 rokov chod celej komunity. Dnes nás každodenne navštevuje viac ako tisícka fanúšikov na blogu aj v sociálnych sieťach. Neprejde mesiac, aby sme nepodnikli nejakú spoločnú aktivitu.

Predpisujeme endorfíny. Beháme, bicyklujeme, chodíme, lyžujeme, turistujeme. Ale žiadne preteky, žiadne dokazovanie si. Napriek tomu, že sa radi hecneme, najmä si užívame prírodu a zážitky. Najmladší účastník má 3 roky, najstarší 72. Byť pohybovo aktívny znamená lepšie žiť. Byť v prírode, mať zážitky a nebyť zatrpknutý a sám znamená byť šťastnejší.

Negaučujeme. Staráme sa o prevenciu a zdravie. Motivujeme ľudí k zdravšej životospráve a aktívnemu životnému štýlu. Hľadáme viac relaxu, harmónie, osobného priestoru a vzťahov.

Netelkujeme, pasívne neprijímame. Snažíme sa nebyť povrchní. Čítame knihy a premýšľame. Zhovárame sa so super ľuďmi. Vyhýbame sa komercii, politike, hejtu i náboženstvu. To je každého osobná vec. Chceme hľadať v každom iba to, čo nás spája.

Je to o osobnej podpore, cieľoch a priateľstvách. O podpore. Minulý rok sme v rámci výzvy kardio nápravník niekoľkokrát obehli obvod zemegule.Deti aj seniori zdolali kopce, o ktorých predtým ani nesnívali. A máme väčšie plány. Denne rastieme a sme radi, že aj vy ste pri tom. Sme spolu a pracujeme na vyššej kvalite osobného života každého z nás.

Nakazíme ťa dobrou náladou, pohybom a zdravým životným štýlom.

Do blogu reštartni sa

O výzve 7 kopcov 3 jazerá

O výzve Kardio nápravník

Mandľové sady v Hustopeče

29.03.2024

Prišla jar. Tohto roku asi aj trochu skôr, ako by sa očakávalo. Jarnú krásu možno obdivovať takmer na každom kroku, my sme sa vybrali na Južnú Moravu, konkrétne výlet do Hustopeče. Na Hustopečskom starom vrchu totiž stojí vo výške cca 300 m. n. m. na okraji mandľového sadu pomerne nová rozhľadňa (otvorená bola v roku 2012) a z nej by mal byť dokonalý výhľad priamo do [...]

Jablko či hruška? Formy postavy určujú typ obezity

29.08.2023

Formy postavy určujú formu obezity. Ste jablko či hruška? Poznáme dve základné formy obezity: Abdominálna – jablko Je našim hlavným nepriateľom. Postihuje tak mužov ako i ženy a bohužiaľ dnes už aj deti. Je to tzv. vnútorná obezita. Tony tuku uložených vo vnútri brušnej dutiny. Na pečeni, srdci, vnútornostiach, všetko je proste obalené tukom. Áno. Preto je dôvod [...]

Ak sa chcete rozhýbať, začnite rýchlou chôdzou

03.02.2023

Je to náš najprirodzenejší pohyb, ktorý vykonávame od mala. Chodiť môžeme 24 hodín denne 12 mesiacov v týždni. Chôdza na nás nekladie žiadne finančné nároky, nepotrebujeme chodiť na vzdialené miesta, nepotrebujeme skypass ani žiadne drahé vybavenie. Iba čas a ochotu. Rýchla chôdza patrí medzi aeróbne aktivity. Môžeme zrýchliť metabolizmus, napomôcť spaľovaniu [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

petere

Beh, turistika, cykloturistika. Na všetky boľačky sveta vrátane gaučovania predpisujeme endorfíny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 190413x
Priemerná čítanosť článkov: 2214x

Autori blogu