Založ si blog

4. ročník turistickej výzvy 7 kopcov 3 jazerá práve štartuje

Je apríl a my so slnkom a oteplením štartujeme už 4. ročník výzvy 7 kopcov, 3 jazerá 2019. Je apríl. Ešte sme poriadne nezačali a už máme viac ako tisícku účastníkov.

V tomto ročníku sme pripravili niekoľko zmien. Tá hlavná je rodinné štartovné. Chceme zapojiť do objavovania Slovenska čím viac rodín s deťmi. Najmladší účastník má iba rok, najstarší 72.

V 4. ročníku navštívime Rožňavu, jaskyne Slovenského krasu aj Zádieľsku Dolinu, Červený kláštor a Pieniny, nebudú chýbať kopce Nízkych Tatier i Zobor. Najväčším ťahákom určite bude mnohými zatiaľ nespoznaná Oravská Babia hora.

Zapojiť sa môžete ako:

– cyklisti (MTB cyklotrasy),
– turisti (turistické trasy) alebo ako
– rodiny s deťmi (nenáročná turistika)

Výzva 7 kopcov 3 jazerá rozhodne nie sú preteky.

Vyhrá každý, kto vybehne do prírody a nepreleží leto pasívne na lehátku alebo na gauči. Stačí zdolať 5 cieľov podľa náročnosti, ktorá vám vyhovuje. Trasy sú variabilné, aby ste si mohli buď výkonnostne máknuť ale ich absolvovať nenáročne ako pekný výlet aj s deťmi. Akú náročnosť trasy si zvolíte je iba na vás. Na zdolanie cieľov máte čas do 30.11.2019.

Na výhercov čakajú v zlosovaní ako každý rok opäť pekné ceny.

Ciele 4. ročníka nájdete tu 7 kopcov 3 jazerá ZSSK restart challenge 2019

Mandľové sady v Hustopeče

29.03.2024

Prišla jar. Tohto roku asi aj trochu skôr, ako by sa očakávalo. Jarnú krásu možno obdivovať takmer na každom kroku, my sme sa vybrali na Južnú Moravu, konkrétne výlet do Hustopeče. Na Hustopečskom starom vrchu totiž stojí vo výške cca 300 m. n. m. na okraji mandľového sadu pomerne nová rozhľadňa (otvorená bola v roku 2012) a z nej by mal byť dokonalý výhľad priamo do [...]

Jablko či hruška? Formy postavy určujú typ obezity

29.08.2023

Formy postavy určujú formu obezity. Ste jablko či hruška? Poznáme dve základné formy obezity: Abdominálna – jablko Je našim hlavným nepriateľom. Postihuje tak mužov ako i ženy a bohužiaľ dnes už aj deti. Je to tzv. vnútorná obezita. Tony tuku uložených vo vnútri brušnej dutiny. Na pečeni, srdci, vnútornostiach, všetko je proste obalené tukom. Áno. Preto je dôvod [...]

Ak sa chcete rozhýbať, začnite rýchlou chôdzou

03.02.2023

Je to náš najprirodzenejší pohyb, ktorý vykonávame od mala. Chodiť môžeme 24 hodín denne 12 mesiacov v týždni. Chôdza na nás nekladie žiadne finančné nároky, nepotrebujeme chodiť na vzdialené miesta, nepotrebujeme skypass ani žiadne drahé vybavenie. Iba čas a ochotu. Rýchla chôdza patrí medzi aeróbne aktivity. Môžeme zrýchliť metabolizmus, napomôcť spaľovaniu [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

petere

Beh, turistika, cykloturistika. Na všetky boľačky sveta vrátane gaučovania predpisujeme endorfíny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 190271x
Priemerná čítanosť článkov: 2212x

Autori blogu