Založ si blog

Kam s deťmi počas augusta v okolí Bratislavy

Po návrate s dovolenky sme hľadali kam s deťmi vyraziť počas bežného prázdninového dňa v okolí Bratislavy. Objavili sme niekoľko možností.

Vyraziť k vode

Extrémne teploty budú podľa predpovedí atakovať Západné Slovensko minimálne do konca júla a veríme aj v auguste. V okolí Bratislavy je niekoľko prírodných kúpalísk. Petržalský Draždiak, Kuchajda, Zlaté Piesky a Vajnory sú z hľadiska dostupnosti voľbou číslo jedna. Ak sa však vyberiete na celodenný výlet, odporúčame aj vzdialenejšie plochy Senec, Nové Košariská alebo Rudavu v Malých Levároch.

Mestský lesopark

Bratislavský lesopark a Malé Karpaty ponúkajú desiatky turistických trás a cyklochodníkov, kde sa môžete s deťmi vyblázniť. Najčastejším miestami vstupu do lesoparku sú Koliba, kam vás vyvezie  trolejbus, Železná studnička, Pekná cesta alebo Rača. Najčastejšími cieľmi sú potom Cvičná lúka, Spariská, U Slivú, Malý Slavín, Horáreň Kačín alebo Biely Kríž. Pokiaľ máte turistického ducha a máte radi prírodu, Malé Karpaty sú voľbou na istotu. Na Kolibe sa nachádza aj Lanový park Lanoland, ktorý ponúka solídne adrenalínové zážitky. Rôzne lanové dráhy sú prispôsobené rôznym vekovým skupinám a úrovniam zručností, takže si každý príde na svoje. ideálne miesto na rodinný piknik a prechádzku je Partizánska lúka a Železná studnička. Nachádza sa tu aj detské ihrisko, možnosť člnkovania na jazere a množstvo ciest pre cyklistov a peších turistov

Bratislavská ZOO

Jedným z najobľúbenejších miest pre rodinu je Bratislavská zoologická záhrada. Deti vidieť rôzne exotické zvieratá, môžu sa zúčastniť kŕmenia zvierat a hrať sa na detských ihriskách. V areáli sa nachádza aj Dinopark s modelmi dinosaurov v životnej veľkosti, čo je pre deti veľké

Vodný park Aquapark Senec

Aquapark Senec, známy aj ako Slnečné jazerá, ponúka zábavu pre celú rodinu. Deti si môžu užiť tobogány, vlnobitie a rôzne vodné atrakcie, zatiaľ čo rodičia môžu relaxovať v bazéne alebo na pláži.

Múzeum dopravy Bratislava

Múzeum dopravy v Bratislave je fascinujúce miesto, kde sa deti môžu dozvedieť o histórii dopravy na Slovensku. Môžete vidieť historické vlaky, autá a iné dopravné prostriedky, čo môže byť pre malých nadšencov dopravy veľmi zaujímavé.

Kaštieľ v Čunove

Kaštieľ v Čunove je historický objekt, ktorý ponúka nádherné prostredie na pikniky a prechádzky. V blízkosti sa nachádza aj Danubiana Meulensteen Art Museum, kde môžu deti obdivovať moderné umenie a mať krásne výhľady na Dunaj.

 

Praveké hradisko Molpir

Praveké hradisko Molpir

Hrad Devín

Hrad Devín je historický hrad, ktorý sa nachádza len pár kilometrov od Bratislavy. Ponúka úchvatné výhľady na sútok riek Dunaja a Moravy. Deti sa môžu dozvedieť o histórii hradu, zúčastniť sa rôznych interaktívnych prehliadkach a nájsť si krásne prírodné pamiatky. Okolo Devína vedie cyklotrasa na rakúsky Schlosshof.

Biofarma Príroda v Stupave

Tento rodinný podnik ponúka deťom možnosť vidieť a pohladkať si rôzne hospodárske zvieratá. Farma ponúka aj jazdu na koni, ochutnávky domácej produkcie a možnosť stráviť čas v prírode.

Smolenický zámok a jaskyňa Driny

Výlet do Smolenického zámku patrí skôr medzi celodenné výlety. Po návšteve zámku sa môžete vydať na prechádzku k pravekému opevneniu Molpir alebo do neďalekej jaskyni Driny, jedinej sprístupnenej jaskyni na západe Slovenska.

 

Okolie Bratislavy toho ponúka na jednodňové výlety dosť. Či už preferujete aktívny deň v prírode, aktivity alebo adrenalínové zážitky, vždy nájdete niečo, čo zaujme celú rodinu. Tak na čo čakáte? Vyrazte objavovať!

Mandľové sady v Hustopeče

29.03.2024

Prišla jar. Tohto roku asi aj trochu skôr, ako by sa očakávalo. Jarnú krásu možno obdivovať takmer na každom kroku, my sme sa vybrali na Južnú Moravu, konkrétne výlet do Hustopeče. Na Hustopečskom starom vrchu totiž stojí vo výške cca 300 m. n. m. na okraji mandľového sadu pomerne nová rozhľadňa (otvorená bola v roku 2012) a z nej by mal byť dokonalý výhľad priamo do [...]

Jablko či hruška? Formy postavy určujú typ obezity

29.08.2023

Formy postavy určujú formu obezity. Ste jablko či hruška? Poznáme dve základné formy obezity: Abdominálna – jablko Je našim hlavným nepriateľom. Postihuje tak mužov ako i ženy a bohužiaľ dnes už aj deti. Je to tzv. vnútorná obezita. Tony tuku uložených vo vnútri brušnej dutiny. Na pečeni, srdci, vnútornostiach, všetko je proste obalené tukom. Áno. Preto je dôvod [...]

Ak sa chcete rozhýbať, začnite rýchlou chôdzou

03.02.2023

Je to náš najprirodzenejší pohyb, ktorý vykonávame od mala. Chodiť môžeme 24 hodín denne 12 mesiacov v týždni. Chôdza na nás nekladie žiadne finančné nároky, nepotrebujeme chodiť na vzdialené miesta, nepotrebujeme skypass ani žiadne drahé vybavenie. Iba čas a ochotu. Rýchla chôdza patrí medzi aeróbne aktivity. Môžeme zrýchliť metabolizmus, napomôcť spaľovaniu [...]

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda zaútočila na veliteľské centrum Hamasu v Pásme Gazy

07.09.2024 15:24

Počas útoku zahynulo najmenej osem ľudí a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Handlová Fico

Podľa Fica to vyzerá tak, že buď bude šéfom parlamentu Danko, alebo ostane Žiga

07.09.2024 13:15, aktualizované: 14:12

Premiér sa vyjadril aj k odvolávaniu podpredsedu NR SR Šimečku z funkcie a prezradil aj to, či po atentáte uvažoval o odchode z politiky.

petere

Beh, turistika, cykloturistika. Na všetky boľačky sveta vrátane gaučovania predpisujeme endorfíny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 198950x
Priemerná čítanosť článkov: 2287x

Autori blogu