Založ si blog

2. ročník 7 kopcov, 3 jazerá 2017 štartuje

Druhý ročník online výzvy pre všetkých, ktorí milujú turistiku, krásy Slovenska, prírodu a aktívny pohyb práve štartuje.

V prvom ročníku sme vystúpali na Kráľovu hoľu, Poľanu, Martinské hole, Panský diel, Sitno, Marhát, Veľkú Javorinu, Popradské pleso, Morské oko a oddýchli sme si v neďalekom rakúskom Neusiedler See. V druhom ročníku 2017 v tejto tradícii pokračujeme. Zdolávame Muráň, Krížnu, Roháče, Kľak, Súľovské skaly, Sliezsky dom, objavíme bike-parky na Malinom Brde a Malých Karpatoch, spoznáme východné Poloniny a oddýchneme si na moravskej Pálave. Máte rok na to, aby ste ciele absolvovali. Vyšliapte si to a spoznajte silu hôr, športu, turistiky a prírody.

Žiadne preteky, žiadne súťaženie, iba radosť z pohybu, prírody a nových zážitkov. Podporme sa navzájom. Namiesto gauča a telky objavme radšej prírodu a aktívny pohyb cez outdoor, turistiku a cyklo-turistiku. Slovensko môže byť krásna krajina. Tvoríme si ju sami. Zdoláte s nami druhý ročník?

Bicyklom, alebo po svojich, pekne turisticky. 🙂

Nie je dôležité, či zvládnete celý vrchol. Ani či absolvujete všetky ciele. Ale budete tam, užijete si to, otestujete svoje možnosti a spoznáte niečo nové. Cieľom nie je pretekať, ale inšpirovať čím viac ľudí ísť do prírody, rozhýbať sa a spoznať krásy Slovenska. Extra vítané sú turistické skupiny, začiatočníci i rodiny s deťmi.

Na účastníkov čakajú hodnotné ceny. Podobne ako minulý rok, každý účastník ktorý zdolá aspoň 5 cieľov získa tlačený bedeker z výzvy s najkrajšími fotkami a trasami, medailu a diplom. Tí najlepší si odnesú poháre a umiestnenia. Pre všetkých účastníkov ktorí zdolajú aspoň 5 cieľov, bude pripravené zlosovanie o hodnotné ceny od našich partnerov ZSSK, adidas outlet, BIANCHI Procycling a HUSKY Outdoorkemp. Hlavnou cenou je horský bicykel BIANCHI KUMA v hodnote 900 €. Extra ocenenia získajú seniori a rodiny s deťmi.

Fotíte? Tento rok rozširujeme výzvu aj o fotosúťaž o najkrajšie snímky z cieľov výzvy. Vznikne z nej tlačená fotopublikácia, ktorú dostane každý účastník výzvy, ktorý zdolá aspoň 5 cieľov.

Zdolávate ciele vlakom ZSSK? Ste v hre o 10 x 20 € cestovné lístky ZSSK podľa vlastného výberu.

Postupne vám predstavíme jednotlivé ciele i odporúčané trasy. Na každý cieľ budeme organizovať aj spoločný výstup.

Viac o výzve 7 kopcov, 3 jazerá 2017 nájdete tu >>>

Jablko či hruška? Formy postavy určujú typ obezity

29.08.2023

Formy postavy určujú formu obezity. Ste jablko či hruška? Poznáme dve základné formy obezity: Abdominálna – jablko Je našim hlavným nepriateľom. Postihuje tak mužov ako i ženy a bohužiaľ dnes už aj deti. Je to tzv. vnútorná obezita. Tony tuku uložených vo vnútri brušnej dutiny. Na pečeni, srdci, vnútornostiach, všetko je proste obalené tukom. Áno. Preto je dôvod [...]

Ak sa chcete rozhýbať, začnite rýchlou chôdzou

03.02.2023

Je to náš najprirodzenejší pohyb, ktorý vykonávame od mala. Chodiť môžeme 24 hodín denne 12 mesiacov v týždni. Chôdza na nás nekladie žiadne finančné nároky, nepotrebujeme chodiť na vzdialené miesta, nepotrebujeme skypass ani žiadne drahé vybavenie. Iba čas a ochotu. Rýchla chôdza patrí medzi aeróbne aktivity. Môžeme zrýchliť metabolizmus, napomôcť spaľovaniu [...]

Výhody a nevýhody behu

25.01.2023

Už ste sa zamýšľali ako začať s behom? Ani počasie, ani špeciálne vybavenie, ani veľké investície. Nič k tomu nepotrebujete. Beh je najprirodzenejší pohyb, ktorý máme všetci od vekov v krvi. Už Horatius tvrdil: „Ak nebeháš, kým si zdravý, budeš behať, keď ochorieš. Žiadny liek ti nenahradí pohyb.“ Výhody behu Beh lieči mimoriadne efektívne znižuje hmotnosť [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

petere

Beh, turistika, cykloturistika. Na všetky boľačky sveta vrátane gaučovania predpisujeme endorfíny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 188344x
Priemerná čítanosť článkov: 2216x

Autori blogu