Založ si blog

Dva spôsoby, ako sa na jar trochu rozhýbať

Občianske združenie Reštartni sa už druhým rokom organizuje výzvy, ktorých cieľom je prísť na lepšie myšlienky a rozhýbať trochu kosti. Vytiahnuť ľudí od gaučov, televízie a ponúknuť im alternatívu vo forme výzvy, športu, prírody a poznávania Slovenska. Slnko, pohyb a vietor vo vlasoch. Liek pre ľudí, ktorí potrebujú skutočnú zmenu. Vyhoretosť, závislosti, stres, nadváha, stereotyp, osamotenosť, málo radosti a skutočných zážitkov … ordinujeme najmä zdravú životosprávu, endorfíny a aktívny pohyb. Tiež partiu skvelých ľudí a príjemnú atmosféru. Našich výziev za zúčastňuje čoraz viac ľudí:

  • 7 kopcov, 3 jazerá

    Každý rok vyhlasujeme na internete 10 destinácií:  7 kopcov, 3 jazerá. 10 turisticky atraktívnych cieľov z pokiaľ možno turisticky neobjavených destinácií Slovenska a blízkeho okolia. Výzva je určená pre turistov a cykloturistov. Jej cieľom je primäť ľudí k aktívnemu pohybu cez turistiku a poznávaniu Slovenska. Poskytujeme inšpiráciu pre aktívnych ľudí a rodiny s deťmi na výlety po celom Slovensku. V prvom ročníku sa do výzvy zapojilo vyše 700 účastníkov, často celé rodiny s deťmi. Väčšina účastníkov prvého ročníka pokračuje aj v druhom. Máme veľmi dobré referencie. Tohto roku očakávame ďalší nárast. Účasti i kvality.

    Viac o 2. ročníku výzvy 7 kopcov, 3 jazerá 2017

  • Jarný kardio nápravník

    V minulom roku sme spustili pilotný projekt Zimného kardio nápravníku. Účastníci počas zimných mesiacov odbehnúť / odchodiť aspoň 200 km. A zapojiť sa tak do spoločného cieľa – spolu zvládnuť vyše 20.000 km. S radosťou oznamujem, že k 31.1.2017 účastníci prekonali hranicu 36.830 km. Neuveriteľné číslo. Už v jarnej sérii Kardio nápravníka chceme spolu zdolať obvod zemegule. (t.j. 40.075 km) Zapojiť sa a prispieť svojimi kilometrami môže každý. Športovec aj začiatočník.

    Viac o výzve Jarný kardio nápravník

Život nemusí byť len telka, gauč, robota a stereotyp. Beháme. Bicyklujeme. Motivujeme ľudí k športu a aktívnemu pohybu. Objavujeme krásy Slovenska.

Zapojte sa do niektorej z našich výziev aj vy. 🙂

Kam s deťmi počas augusta v okolí Bratislavy

21.07.2024

Po návrate s dovolenky sme hľadali kam s deťmi vyraziť počas bežného prázdninového dňa v okolí Bratislavy. Objavili sme niekoľko možností. Vyraziť k vode Extrémne teploty budú podľa predpovedí atakovať Západné Slovensko minimálne do konca júla a veríme aj v auguste. V okolí Bratislavy je niekoľko prírodných kúpalísk. Petržalský Draždiak, Kuchajda, Zlaté Piesky a [...]

Mandľové sady v Hustopeče

29.03.2024

Prišla jar. Tohto roku asi aj trochu skôr, ako by sa očakávalo. Jarnú krásu možno obdivovať takmer na každom kroku, my sme sa vybrali na Južnú Moravu, konkrétne výlet do Hustopeče. Na Hustopečskom starom vrchu totiž stojí vo výške cca 300 m. n. m. na okraji mandľového sadu pomerne nová rozhľadňa (otvorená bola v roku 2012) a z nej by mal byť dokonalý výhľad priamo do [...]

Jablko či hruška? Formy postavy určujú typ obezity

29.08.2023

Formy postavy určujú formu obezity. Ste jablko či hruška? Poznáme dve základné formy obezity: Abdominálna – jablko Je našim hlavným nepriateľom. Postihuje tak mužov ako i ženy a bohužiaľ dnes už aj deti. Je to tzv. vnútorná obezita. Tony tuku uložených vo vnútri brušnej dutiny. Na pečeni, srdci, vnútornostiach, všetko je proste obalené tukom. Áno. Preto je dôvod [...]

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

petere

Beh, turistika, cykloturistika. Na všetky boľačky sveta vrátane gaučovania predpisujeme endorfíny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 196716x
Priemerná čítanosť článkov: 2261x

Autori blogu