Založ si blog

2 ročník výzvy 7 kopcov, 3 jazerá práve štartuje

Druhý ročník reštart výzvy pre všetkých, ktorí milujú turistiku, krásy Slovenska, prírodu a aktívny pohyb práve štartuje.

V prvom ročníku sme vystúpali na Kráľovu hoľu, Poľanu, Martinské hole, Panský diel, Sitno, Marhát, Veľkú Javorinu, Popradské pleso, Morské oko a oddýchli sme si v neďalekom rakúskom Neusiedler See.

V druhom ročníku 2017 v tejto tradícii pokračujeme. Zdolávame Muráň, Krížnu, Roháče, Kľak, Súľovské skaly, Sliezsky dom, objavíme bike-parky na Malinom Brde a Malých Karpatoch, spoznáme východné Poloniny a oddýchneme si na moravskej Pálave. Máte rok na to, aby ste ciele absolvovali. Vyšliapte si to a spoznajte silu hôr, športu, turistiky a prírody.

Žiadne preteky, žiadne súťaženie, iba radosť z pohybu, prírody a nových zážitkov. Podporme sa navzájom. Namiesto gauča a telky objavme radšej prírodu a aktívny pohyb cez outdoor, turistiku a cyklo-turistiku. Slovensko môže byť krásna krajina. Tvoríme si ju sami. Zdoláte s nami druhý ročník?

Bicyklom alebo po svojich.

Nie je dôležité, či zvládnete celý vrchol. Ani či absolvujete všetky ciele. Ale budete tam, užijete si to, otestujete svoje možnosti a spoznáte niečo nové. Cieľom nie je pretekať, ale inšpirovať čím viac ľudí ísť do prírody, rozhýbať sa a spoznať krásy Slovenska. Extra vítané sú turistické skupiny, začiatočníci i rodiny s deťmi.

Na účastníkov čakajú hodnotné ceny. Podobne ako minulý rok, každý účastník ktorý zdolá aspoň 5 cieľov získa tlačený bedeker z výzvy s najkrajšími fotkami a trasami, medailu a diplom. Tí najlepší si odnesú poháre a umiestnenia. Pre všetkých účastníkov ktorí zdolajú aspoň 5 cieľov, bude pripravené zlosovanie o hodnotné ceny od našich partnerov ZSSK, adidas outlet, BIANCHI Procycling a HUSKY Outdoorkemp. Hlavnou cenou je horský bicykel BIANCHI KUMA v hodnote 900 €. Extra ocenenia získajú seniori a rodiny s deťmi.

Fotíte? Tento rok rozširujeme výzvu aj o fotosúťaž o najkrajšie snímky z cieľov výzvy. Vznikne z nej tlačená fotopublikácia, ktorú dostane každý účastník výzvy, ktorý zdolá aspoň 5 cieľov.

Zdolávate ciele vlakom ZSSK? Ste v hre o 10 x 20 € cestovné lístky ZSSK podľa vlastného výberu.

Postupne vám predstavíme jednotlivé ciele i odporúčané trasy. Na každý cieľ budeme organizovať aj spoločný výstup.

Viac o výzve 7 kopcov, 3 jazerá 2017 nájdete tu >>>

Mandľové sady v Hustopeče

29.03.2024

Prišla jar. Tohto roku asi aj trochu skôr, ako by sa očakávalo. Jarnú krásu možno obdivovať takmer na každom kroku, my sme sa vybrali na Južnú Moravu, konkrétne výlet do Hustopeče. Na Hustopečskom starom vrchu totiž stojí vo výške cca 300 m. n. m. na okraji mandľového sadu pomerne nová rozhľadňa (otvorená bola v roku 2012) a z nej by mal byť dokonalý výhľad priamo do [...]

Jablko či hruška? Formy postavy určujú typ obezity

29.08.2023

Formy postavy určujú formu obezity. Ste jablko či hruška? Poznáme dve základné formy obezity: Abdominálna – jablko Je našim hlavným nepriateľom. Postihuje tak mužov ako i ženy a bohužiaľ dnes už aj deti. Je to tzv. vnútorná obezita. Tony tuku uložených vo vnútri brušnej dutiny. Na pečeni, srdci, vnútornostiach, všetko je proste obalené tukom. Áno. Preto je dôvod [...]

Ak sa chcete rozhýbať, začnite rýchlou chôdzou

03.02.2023

Je to náš najprirodzenejší pohyb, ktorý vykonávame od mala. Chodiť môžeme 24 hodín denne 12 mesiacov v týždni. Chôdza na nás nekladie žiadne finančné nároky, nepotrebujeme chodiť na vzdialené miesta, nepotrebujeme skypass ani žiadne drahé vybavenie. Iba čas a ochotu. Rýchla chôdza patrí medzi aeróbne aktivity. Môžeme zrýchliť metabolizmus, napomôcť spaľovaniu [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

petere

Beh, turistika, cykloturistika. Na všetky boľačky sveta vrátane gaučovania predpisujeme endorfíny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 190411x
Priemerná čítanosť článkov: 2214x

Autori blogu