Reštartni sa. Dávame veci do pohybu.

17. januára 2018, restartnisa, 7 kopcov 3 jazerá reštartni sa

Práve spúšťame 3. ročník výzvy 7 kopcov, 3 jazerá 2018. Je 12. január. Ešte sme poriadne nezačali a máme temer tisícku účastníkov. Prihlasujú sa športovci, makači, ale aj celé rodiny s malými deťmi i seniori. Sledujem návštevnosť blogu a s radosťou konštatujem, že za 12 januárových dní sme dosiahli väčšiu sledovanosť, ako za polovicu prvého roka činnosti 2014.

Na počiatku bola len osobná vízia. Zhodiť veľa kíl, rozhýbať sa a zmeniť kancelársky stereotyp. Utiecť od kariéry, stresu a konzumu k športu, k prírode, zážitkom a novým vzťahom. Postupne sme sa posúvali od programu Reštart k výzvam 7 kopcov 3 jazerá a Kardionápravník. Beh, cyklistika, turistika, neustály pohyb a výzva, ale najmä aktívni ľudia zmenili v priebehu 4 rokov chod celej komunity. Dnes nás každodenne navštevuje viac ako tisícka fanúšikov na blogu aj v sociálnych sieťach. Neprejde mesiac, aby sme nepodnikli nejakú spoločnú aktivitu.

Predpisujeme endorfíny. Beháme, bicyklujeme, chodíme, lyžujeme, turistujeme. Ale žiadne preteky, žiadne dokazovanie si. Napriek tomu, že sa radi hecneme, najmä si užívame prírodu a zážitky. Najmladší účastník má 3 roky, najstarší 72. Byť pohybovo aktívny znamená lepšie žiť. Byť v prírode, mať zážitky a nebyť zatrpknutý a sám znamená byť šťastnejší.

Negaučujeme. Staráme sa o prevenciu a zdravie. Motivujeme ľudí k zdravšej životospráve a aktívnemu životnému štýlu. Hľadáme viac relaxu, harmónie, osobného priestoru a vzťahov.

Netelkujeme, pasívne neprijímame. Snažíme sa nebyť povrchní. Čítame knihy a premýšľame. Zhovárame sa so super ľuďmi. Vyhýbame sa komercii, politike, hejtu i náboženstvu. To je každého osobná vec. Chceme hľadať v každom iba to, čo nás spája.

Je to o osobnej podpore, cieľoch a priateľstvách. O podpore. Minulý rok sme v rámci výzvy kardio nápravník niekoľkokrát obehli obvod zemegule.Deti aj seniori zdolali kopce, o ktorých predtým ani nesnívali. A máme väčšie plány. Denne rastieme a sme radi, že aj vy ste pri tom. Sme spolu a pracujeme na vyššej kvalite osobného života každého z nás.

Nakazíme ťa dobrou náladou, pohybom a zdravým životným štýlom.

Do blogu reštartni sa

O výzve 7 kopcov 3 jazerá

O výzve Kardio nápravník