S deťmi za Čiernohronskou železnicou

5. júna 2017, restartnisa, 7 kopcov 3 jazerá reštartni sa rozhýb sa

Po Čiernohronskej železničke sme sa previezli už niekoľko krát. Naposledy minulý rok, keď sme oddychovali medzi Kráľovou hoľou a Poľanou. Je to ozaj zážitok, od neuveriteľného prejazdu parnou lokomotívou krížom cez futbalový štadión, až po lesnícky skanzen Vydrovo, v ktorom deti určite zabudnú na svoje mobilné aplikácie. A o tom, že to deti baví nás presvedčuje i stále vyššia návštevnosť tejto (inak turisticky dosť zaznávanej) lokality.

Aj preto sme v tomto roku privítali ústretový projekt ZSSK:

Mladý cestovateľ – Čiernohronská železnica

Je vás aspoň 10? Máte do 20 rokov? Tak to bude 5 za jedného a šéf zadarmo. Železničná spoločnosť Slovensko a Čiernohronská železnica prinášajú spoločný lístok, ktorý kombinuje cestu vlakom ZSSK z ktoréhokoľvek miesta zo Slovenska s historickou Čiernohronskou železnicou.

Pamätáte si na Jakubiskov film Nevera po Slovensky? S budovaním Čiernohronskej železnice sa začalo v roku 1909 s cieľom prepravy dreva. Keď sa drevo začalo prepravovať automobilmi, úzkorozchodná železnička postupne stagnovala. Zachránila sa len vďaka nadšencom a miestnym dobrovoľníkom. Dnes poskytuje turistické jazdy počas letnej sezóny a je jedinečným lákadlom pre celé okolie Dobrovočského pralesa vo Veporských vrchoch. Vlak premáva v úseku Chvatimech – Čierny Balog a Čierny Balog – Vydrovo.

Viac o výlete >>>