Top 10 železničných tratí, ktorými by ste sa mali na Slovensku previezť

23. apríla 2017, restartnisa, 7 kopcov 3 jazerá

Železnica, turistika a príroda vo mne odjakživa evokovali silné očakávania zážitkov. V tomto ročníku výzvy 7 kopcov, 3 jazerá preto ciele koncipujeme tak, aby boli čo najjednoduchšie dosiahnuteľné aj vlakom. Spýtali som sa Mgr. Vladimíra Podrackého, ZSSK, ktoré sú tie najkrajšie trate, ktoré je možné na Slovensku zažiť. A tu sú:

  1. Prievidza – Horná Štubňa
  2. Banská Bystrica – Turčianske Teplice
  3. Zvolen – Diviaky
  4. Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica
  5. (Banská Bystrica) – Brezno – Červená Skala
  6. Červená Skala – Margecany
  7. Brezno – Tisovec – (Jesenské)
  8. Lučenec – Utekáč
  9. Nové Mesto nad Váhom – Vrbovce
  10. Kraľovany – Trstená

Chcete si pozrieť ako vyzerá trať z pohľadu rušňovodiča, alebo prečo sú práve udvedené trasy zaujímavé? Všetko o trasách nájdete tu >>>,

Dáte 2. ročník turistickej výzvy 7 kopcov, 3 jazerá 2017 s nami? Najmladší účastník má 11 rokov, najstarší čosi vyše 70. Okrem hodnotných cien vás čakajú perfektní ľudia, relax a najmä krásne zážitky. Život možno prežiť aj aktívnejšie, než ho pregaučovať pred telkou. Rodina platí iba jedno štartovné. Deti, seniori, ZŤP a partneri zdarma. Ak ste člen KST, turistická skupina, športový klub a pod… opýtajte sa na zvýhodnené spoločné štartovné. Napíšte nám na info@restartnisa.sk. Vidíme sa na niektorom z cieľov.  Budeme radi, ak sa zúčastníte aj fotosúťaže a podelíte sa o svoje zážitky z túr fotografiami, článkami, alebo dobrými radami a odporúčaniami.